В разгара на лятото, екологичните НПО-та отново имат повод за

...
 В разгара на лятото, екологичните НПО-та отново имат повод за
Коментари Харесай

Еколози прибраха още милиони за черни лешояди

 

В разгара на лятото, екологичните НПО-та още веднъж имат мотив за празнуване. Усвоиха към този момент по-голямата част от 7-те милиона евро европейски пари като грижа за черните лешояди.

" Зелени Балкани " са част от голячмата коалиция " За да остане природа в България ", която с изключение на избавителни екодействия не стои настрани и от политическия живот като част от обединението " Демократична България, разкри в следствие в. Труд. Изданието огласи, че за връщането в България на изчезналния тип в България, еколозите си разпределят 7 милиона евро, поделени като финансиране от разнообразни европейски фондове.Всяка птица им носи 350 000 евро.

Днес стана ясно, че 15 черни лешояда към този момент са в София, изпратени от  Испания. Благородната цел -  да подкрепят възобновяване на типа в България, обаче надали може да бъде реализирана.

Учени разкриха, че черните лешояди ги няма на територията на страната по една причина - те се хранят най-вече с животинска мърша. Във времената на големите стада в страната ни, тяхната популация непрестанно се е увеличавала, само че в днешно време, те обитават други земи

Това е третият трансфер на черни лешояди от Испания към България, който се реализира в границите на плана " Светло бъдеще за черния лешояд ", пишат с горделивост еколозите от " Зелени Балкани ". 

Какво става с приците, които пълнят сметките на еколозите в България, стана ясно преди месец. Един от черните лешояди беше брутално убит от бракониери.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР